Corona nieuws vanuit het Bestuur
19-8-2020  | 

Dinsdag 18 augustus is er in de pers gekomen dat er op vrijdagavond 14 augustus bij café de Bestemming mensen positief zijn getest op het Corona virus. Hier waren ook een aantal leden van onze vereniging aanwezig. Vervolgens is er wat tumult ontstaan in de media en binnen de vereniging hoe hier nu mee om moet worden gegaan.

Hieronder de voor ons belangrijkste richtlijnen die wij als OHC Bully volgen die zijn opgesteld door het RIVM en NOC-NSF.

Indien er een speler en/of speelster positief test, maar geen klachten heeft is het de bedoeling dat deze 72 uur in thuisquarantaine verblijft vanaf het testmoment. Daarna mag de speler weer aansluiten bij het team. De overige spelers die deel uitmaken van hetzelfde team kunnen volgens de richtlijnen gewoon blijven sporten en meedoen aan wedstrijden. Volgens NOC-NSF is het contact tijdens het sporten niet dusdanig dat dit een gevaar oplevert. De GGD ziet teamgenoten als "overige niet nauwe contacten” Een test is niet verplicht. Wil je je toch graag testen dan is dat uiteraard vrij om te doen.

Ben je als speler in contact gekomen met een positief geteste COVID-persoon, dan gelden de normale Corona basisregels en dien je je eigen gezondheid te monitoren. Er zijn verder geen restricties i.v.m. het sporten.

Indien een speler positief test en klachten heeft, dan wordt deze geacht minimaal 7 dagen in thuisquarantaine te verblijven. Als de klachten zijn verdwenen en dit na 24 uur nog het geval is, kan de speler weer aansluiten bij het team. (Bron: RIVM.)

Teams hoeven dus niet geheel in quarantaine gezet te worden, enkel de speelsters en spelers die positief zijn getest en/of ziekteverschijnselen hebben. Ook trainingen kunnen normaal doorgang vinden. Wel is het belangrijk dat indien je positief getest wordt en/of klachten krijgt je je verantwoordelijkheid neemt en dit tijdig meldt bij de Corona coördinator.

Verder gaan we ervan uit dat iedereen zich netjes aan de landelijke Corona regels houdt en hierbij zijn en haar gezonde verstand gebruikt, zodat we lekker met elkaar kunnen blijven sporten.

We hopen dat we met dit bericht wat zaken duidelijk hebben gemaakt. Indien er vragen zijn kan er altijd contact opgenomen worden met onze Corona coördinator, Herman Kemna 06-20614736.

Met vriendelijke en sportieve gezonde groet,

Bestuur OHC Bully


terug naar vorige scherm