Nieuwe trainer/coach voor Bully Dames 1: Lutz Könnings
30-12-2017  | 
Uit de Tubantia

OLDENZAAL – De Oldenzaalse hockeyclub Bully heeft de Duitse toptrainer Lutz Könnings vastgelegd. De oefenmeester was tot voor kort werkzaam bij de vrouwen van de Enschedese concurrent EHV, maar stapte daar begin december op. Reden was niet nagekomen financiële afspraken.

Herman Kemna, de huidige trainer coach van de Bully vrouwen, gaat een stapje terug doen. Kemna is naast oefenmeester ook nog voorzitter van de Oldenzaalse club en heeft de komende tijd de handen vol aan andere werkzaamheden: er gaat een eigen hockeyhal gerealiseerd worden, velden moeten worden vervangen en daarnaast begeleidt Kemna ook nog de A1-jeugd. Hij blijft wel betrokken bij het eerste team, maar zal geleidelijk meer op de achtergrond gaan werken. "Voor ons was dit een perfecte gelegenheid: ik kan mij nu richten op mijn andere taken en Lutz was per direct beschikbaar. Daarnaast werkt hij erg professioneel en dat past wel bij ons.”

Könnings pakt per direct de zaalcompetitie op met assistente Irene van der Lied. Met Van der Lied aan zijn zijde zal hij vanaf begin maart ook Bully in veilige haven moeten loodsen in de eerste klasse. Bully staat na een moeizame eerste seizoenshelft tiende. Saillant detail: de eerste thuiswedstrijd waar Könnings voor Bully op de bank zit in de tweede seizoenshelft is tegen zijn oude werkgever, EHV.terug naar vorige scherm